U wilt zonnepanelen voor uw Agrarische Onderneming of Boerderij?

Laat ons het ideale systeem voor u selecteren!

Beste plaats zonnepanelen

U kunt de zonnepanelen op al u daken plaatsen

Zonnepanelen kunnen in het principe vrijwel overal geplaatst worden. Of men de panelen nu op daken monteert of op land plaats, er zijn tal van mogelijkheden om ze te plaatsen. Zelfs voor het plaatsen van PV-panelen op daken zijn er al een groot aantal verschillende mogelijkheden. Zo kunnen de zonnepanelen worden geplaatst op een schuin dak, maar men er ook voor kiezen om ze te laten verwerken in een schuin dak. Het is echter ook mogelijk om ze te laten monteren op een plat dak, zelfs montage aan een gevel behoord tot een van de mogelijkheden.

Hoeveel zonnepanelen plaatsen

Het doel dat uw met de zonnepanelen voor ogen heeft bepaald veelal de keuze over de hoeveelheid te plaatsen PV-panelen. Wilt u alle energieverbruik vervangen door zonne-energie of wilt u slechts een deel van de verbruikte energie gaan opwekken met zonnepanelen? Een handig hulpmiddel hiervoor is om van het aantal watt piek van een zonnepaneel te vermenigvuldigen met de factor 0.85, op deze manier krijgt u inzicht over hoeveel kWh u met het zonnepaneel per jaar opwekt. Aan de hand van deze verwachting kunt u dan de kWh productie per jaar per paneel uitrekenen en dus zo bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om in uw energie behoefte te voorzien.

De beste plaats voor zonnepanelen

Een verschillend aantal factoren bepaald de ideale plaatsing van uw PV-panelen. Zo moeten de zonnepanelen idealiter wijzen naar het zuiden. Dit om maximaal rendement te behalen uit de zonnepanelen. Mocht u alleen beschikken over de mogelijkheid van een plaatsing plek richting het Noorden, dan bestaat er de kans dat dit niet rendabel is. Een andere belangrijk aspect die een negatieve invloed heeft op de prestaties van uw PV-panelen is mogelijke schaduwvorming op de panelen. Ideaal is dan ook plaatsing van de zonnepanelen op een plek waar het de hele dag schaduwvrij is. Als laatste is de hellingshoek van de panelen van belang. Een hellingshoek tussen de 34 en 38 graden is ideaal.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

terugverdientijd zonnepanelen boerderij offerte zonnepanelen boerderij contact zonnepanelen boerderij